U bevindt zich hier:

MIK BSO Idefix

Idefix is een sfeervolle en bruisende locatie waar iedereen zich op z’n gemak voelt! Wij zijn gevestigd in het voormalige gemeenschapshuis. We krijgen vaak complimenten over de leuke en creatieve inrichting: dat zegt toch wat?

Wij bieden plek aan zo’n 100 kinderen: de ’kleintjes’ van vier tot zeven jaar op de benedenverdieping en de ‘oudere kinderen’ op de bovenverdieping. We hebben veel speciale ruimtes, zoals een stoeiruimte, een echt theaterpodium en een kleiruimte mét pottenbakkersschijf. Ook buiten het gebouw zijn er veel extra speelmogelijkheden. Zo kunnen we gebruik maken van het speelplein én de gymzaal van basisschool Scharn! Na schooltijd kunnen de kids bij Idefix even ‘uitpuffen’. Daarna is het ‘vrij’ spelen. Wil je dansen, sporten of toneelspelen: ga je gang. Of je doet mee aan een aan tafel bedachte activiteit. We luisteren goed naar wat de kinderen zelf willen doen. Zo stimuleren we de ontplooiing van hun eigen interesses. En hebben we niet in huis wat de kinderen vragen? Dan halen we dat in huis! Een voorbeeld hiervan zijn de pianolessen, die eenmaal per week bij Idefix gegeven wordt. Ook bieden we zwem- en judoles aan tijdens BSO-tijd. In vakantieperiodes werken we aan de hand van thema’s. We organiseren dan bijvoorbeeld een ware ‘piratendag’ of grote knutselactiviteiten. We bakken koekjes of maken een leuk uitstapje. In ieder geval zorgen we voor een leuke en leerzame tijd. Niet voor niets horen we best vaak: ”Mama of papa, je bent te vroeg. Ik wil nog niet naar huis.”

Komt u eens bij ons kijken?

 
 
 

 

Lees verder >
Minder informatie >
MIK BSO Idefix
W. V.Caldenborghlaan 38
Maastricht
043-3634765
acc.bsoidefix@mik-kinderopvang.nl
 • Openingstijden BSO

  De Buitenschoolse opvanglocaties zijn tijdens de schoolweken standaard geopend van maandag t/m vrijdag na schooltijd tot 18.30 uur. Daarnaast zijn de BSO locaties ook geopend op een aantal vastgestelde roostervrije dagen van school en tijdens de reguliere schoolvakanties van 8.00 tot 18.30 uur. Tevens bestaat bij een aantal locaties de mogelijkheid om tijdens de schoolweken ook opvang in te kopen vanaf 7.30 tot aanvang van school.

  N.B. De gekozen (combinatie van) opvangsoort(en) en opvangdag(en) bepaalt tussen welke tijden en op welke dagen uw kind wordt opgevangen.

  Algemene sluitingsdagen 2015

  Feestdag              Dag                        Datum

  Nieuwjaarsdag       Donderdag              1 januari 2015

  2e Paasdag            Maandag                  6 april 2015

  Koningsdag            Maandag                  27 april 2015

  Bevrijdingsdag        Dinsdag                   5 mei 2015

  Hemelvaartsdag     Donderdag               14 mei 2015

  2e Pinksterdag        Maandag                  25 mei 2015

  1e Kerstdag            Vrijdag                     25 december 2015

  Op 24 december en 31 december zijn alle locaties vanaf 17.00 uur gesloten.

   

  Algemene sluitingsdagen 2014
  1e en 2e Kerstdag: donderdag 25 en vrijdag 26 december 2014.

  De dag voor 1e kerstdag en nieuwsjaardag zijn alle locaties om 17.00 uur gesloten.

   

   

 • Kostenberekening en opvangtarieven

  De overheid ondersteunt ouders in de vorm van kinderopvangtoeslag. De werkelijke kosten zijn daardoor in veel gevallen veel lager dan de bruto tarieven. Deze vergoeding kan oplopen tot 91% van de bruto tarieven. De uiteindelijk werkelijke kosten zijn afhankelijk van de volgende factoren: het aantal opvanguren, het aantal kinderen dat gebruik maakt van de opvang en het (gezamenlijk) verzamelinkomen van de ouder(s).

  Brutomaandtarieven KDV 2014

  Brutomaandtarieven KDV 2015

  Wilt u precies weten wat kinderopvang bij MIK in uw geval kost? Onze afdeling Klantenservice maakt graag geheel vrijblijvend een kostenberekening voor u. Ook kunt u bij deze afdeling een rekentool aanvragen zodat u zelf proefberekeningen kunt maken.

   

 • Huiswerk maken

  Bij alle MIK Buitenschoolse opvanglocaties is er een ruimte beschikbaar voor kinderen die hun huiswerk willen maken.
  Een pedagogisch medewerker loopt regelmatig langs om te kijken of de rust bewaard blijft. Tevens biedt de medewerker, waar mogelijk, ondersteuning door het beantwoorden van vragen.

  Onze BSO’s zijn er op gericht om kinderen na schooltijd een fijne plek te bieden met rust of spel na een lange schooldag. Om dit te waarborgen, worden er afspraken met u en uw kind gemaakt over het feit dat er huiswerk gemaakt wordt in BSO-tijd. U blijft zelf verantwoordelijk voor de controle van het uitgevoerde huiswerk en het eventueel overhoren van kinderen.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het aanspreekpunt van uw locatie.

 • Zwemles tijdens BSO-tijd

  Wist u dat het mogelijk is om tijdens bso-tijd zwemdiploma's te halen? De zwemlessen worden gegeven door de gediplomeerde zweminstructeurs bij een zwembad in de buurt van de BSO. De lessen worden op verschillende niveaus aangeboden, van beginner (wennen aan het water) tot zwemles voor A, B of C diploma.

  De pedagogisch medewerkers van MIK begeleiden de kinderen van de BSO naar het zwembad.
  Gedurende de lessen zijn zij ook aanwezig in het zwembad. Doordat de zwemles tijdens de
  reguliere opvangtijd plaatsvindt, bespaart u een heleboel tijd.

  Voor de kinderen een heerlijke sportieve ontspanning na school en voor geen gejaag meer om ( bijvoorbeeld op zaterdagochtend) naar het zwembad te gaan.

  Wilt u meer informatie over het behalen van een of meerdere zwemdiploma's tijdens BSO-tijd? Stuur ons een bericht en wij sturen u graag meer informatie toe. Vergeet niet te vermelden naar welke BSO uw kind op dit moment gaat of indien u nog geen klant bent, naar welke school uw kind op dit moment gaat.